------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------

Richard Rogers designs a gallery suspended between the vineyards as his latest project:

2Rogers Stirk Harbor + Partners (RSHP) with Château La Coste are delighted to present the completion of Richard Rogers’ final work begun prior to his retirement from the studio in June 2020. Château La Coste, a 500-acre area of ​​outstanding natural beauty is a renowned destination for art and architecture. “, with these words the end of the work on the latest project by Richard Rogers was announced after the announcement of the retirement of the star architect who designed the Center Pompidou with Renzo Piano.

Located in the vineyard of Château La Coste, the Richard Rogers Drawing Gallery is a 120 m² exhibition space that stands overhanging a hill in the trees above a historic Roman track, overlooking the ancient ruins of La Quille and the National Park of the Luberon. The new gallery joins the Architectural & Art Walk of Château La Coste, among pavilions of renowned architects including Renzo Piano, Tadao Ando and Jean Nouvel The remote and unusual location Rogers selected required bespoke design and fabrication. Stephen Spence, associate partner of RSHP and project manager, said: “The gallery is beautifully handcrafted architecture that rises dramatically in the canopy of trees to ‘capture the view’ of the Luberon mountains. In contrast to the neutral space of the gallery, the legibility of the external structure is enhanced by its bold orange color, specially chosen both to complement, but also to contrast with the surrounding seasonal landscape. “

Designed to have minimal impact on the site and its ecology, the building cantilevered 27 meters above the wooded site. Industrial in nature but with elegant handcrafted details, the building itself is a sculpture in this landscape. Walking through the support structure, this is where the visitor feels a sensation of almost floating. The gallery’s only rectangular room frames a view of the landscape through a large opening at the far end to admire nature all around and a masterpiece of architecture.


Source: Fanpage by design.fanpage.it.

*The article has been translated based on the content of Fanpage by design.fanpage.it. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!