Amazon’s new headquarters compared to the poop emoji

Originally, Amazon’s new headquarters wasn’t supposed to look like a poo emoji, but a double helix-shaped building, hence the name “The Helix”. It was designed by the architectural firm NBBJ and inspired by the structure of DNA, galaxies, and seashells, according to the press release on the construction proposal. The latter in no way mentions whether the feces were also a source of inspiration… It was the members of the local social network Reddit Arlington who launched the comparison between the building and the poo emoji. Despite this, they have gave the green light to construction of this new building.

These reviews are important to Amazon executives. In 2019, the Seattle-based company had to withdraw from a construction project a second head office in New York due to negative reactions from the community and residents. Ironically, one user defines Helix as a “Beautiful piece of architecture”, ending by saying: “I’d rather have architects build buildings like this rather than an ordinary skyscraper.”

An ecological head office, for everyone

View from the Pentagon Lagoon. The project includes three buildings and in the center, the Helix building. | Amazon

The proposed building in Arlington would include 1,800 m² of public space. Amazon plans to offer public tours several times a month and host local artists in residence, according to the press release. “We believe that campuses should be places that bring people together and not isolated spaces reserved for employees who ignore their environment”, praises the multinational. The “emoji poo spiral forest” would offer 92,000 m² of shops and restaurants, as well as day care centers for the employees’ children, as well as a dog course.

The LEED certified building (leadership in energy and environmental design, a sustainable certification standard) would run on solar energy and attempt to integrate offices into nature. The tree-lined outer spiral is actually a pedestrian path on the edge of the Pentagon Lagoon. Inside the building, employees have access to lush gardens and native trees. “Our plans also breathe nature into the cityscape and create a unique and sustainable environment where our employees can work and invent for our clients”, Amazon details in its press release.


Source: Slate.fr by www.slate.fr.

*The article has been translated based on the content of Slate.fr by www.slate.fr. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!