A mountain hut in Italy that defies harsh surroundings

The building is made of galvanized titanium panels, while insulation from low outside temperatures is provided by the installation of glass wool.

Architectural practice Demogo she designed and then installed a small hut in a dramatic location within the Marmarola mountain range in the Dolomites, in northern Italy.

Thanks to the windows that were constructed at full height from floor to ceiling, one gets the impression that the object is hovering over a mountain cliff.

Read more on Gradnja.rs:

Marmarole is one of the most inaccessible and wild areas of the Dolomites; Photo: Iwan Baan

Holiday house and enjoying the view

This mountain hut, which can be accommodated twelve people, was commissioned by the mountaineering association Club Alpino Italiano, in order to provide in harsh mountain conditions free and safe accommodation for mountaineers, he writes The seas.

Namely, this project replaced the previous shelter that was there worn out due to years of use, but also standing on the blows of strong winds.

At 2,600 meters above sea level, Marmarole is one of the most inaccessible and wild areas Dolomite.

with that in mind, Demogo designed it a solid and safe shelter of 30 square meters called Bivouac, in which one can relax but also enjoy view of the amazing surroundings.

One side of the building is completely glazed with a sloping window facing the slope; Photo: Iwan Baan

The hut was gradually transported to this location by helicopter over three years of construction.

The facility can be reached only after a challenging five-hour walk, starting from the place where the paths leading through Marmarole start, and the hut is gradually transported to this location by helicopter during the three years that the whole construction process lasted, which the architects documented on theirs Facebook page.

Tanana form of hut, which looks like yes hanging over a cliff, is designed as a telescope. One end of the building has a small window, while the other fully glazed with a sloping window facing a steep slope.

“Staying in the facility seems like we’re setting ourselves up between the lenses of the telescope, in an attempt to frame the space, to round it off, and the object becomes the connection between man and the environmentSaid Italian architects.

The building is entered via a staircase placed on the side of the building; Photo: Iwan Baan

Glass wool for protection against low temperatures

The building is made of titanium galvanized panels, which cover the entire exterior of the hut except in parts of the glazing.

Insulation from low outside temperatures is safe by installing glass wool.

In the building steps over the stairs placed on the side of the building.

The interior is entered first narrow hallway which leads through the central part of the building, while they are organized on both sides bunk beds and shelves.

Bunk beds and shelves are organized on both sides of the building; Photo: Iwan Baan

Graphic attachments

The basis of the object

The basis of the object

Section through the building

Section through the building

Photo gallery

Factography

  • object name: Bivouac
  • the city: Marmarole, Dolomites, Italy
  • investor: Italian Alpine Club
  • project authors: Demogo
  • year of design: 2019.
  • Year of construction: 2019–2021.
  • area: 30 m2
  • floors: ground floor building
  • photo: Iwan Baan

We have chosen for you…


Source: Gradnja by www.gradnja.rs.

*The article has been translated based on the content of Gradnja by www.gradnja.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!